ِDr. Dadkhah

وبلاگ تخصصی پوست ، مو و زیبایی

ِDr. Dadkhah

وبلاگ تخصصی پوست ، مو و زیبایی

این وبلاگ برای اطلاع رسانی از روش های تخصصی جوانسازی پوست نظیر میکرونیدلینگ، مزوتراپی، هیدرودرمی و میکرودرم و تزریق بوتاکس ایجاد شده است.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۸ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

روش های جوانسازی پوست

جمعه, ۲۵ دی ۱۳۹۴، ۰۲:۴۱ ب.ظ

امروزه یکی از دغدغه های مهم بشریت، دستیابی به روش های جوانسازی و جوان شدن است و روزی نیست که متخصصان پوست و مو با بیمارانی مواجه نشوند که علت اصلی مراجعه شان، دریافت دارویی برای بهبود وضعیت پوست صورت، گردن یا دست برای داشتن پوستی جوان تر و چین وچروک های کمتر نباشد...

 

با پیشرفت علم و تکنولوژی، امروزه راه های فراوانی برای دستیابی جوانسازی پوست وجود دارد؛ از کِرم های حاوی سلول های بنیادین و جوان کننده پوست گرفته تا روش های بسیار مدرن جراحی پلاستیک، همگی سعی در جوان تر کردن پوست فرد، به رغم افزایش سن شناسنامه ای او، دارند. اگر بخواهم اشاره ای به مهم ترین روش های جوان سازی پوست داشته باشم، باید به این موارد اشاره کنم:

 

جوان سازی پوست,زیبایی صورت,روش های جوانسازی پوست

 

۱) کرم ها و لوسیون های متعدد میتوانند به درمان جوانسازی پوست کمک کنند

مواد دارویی متعددی در جوانسازی پوست موثرند؛ از جمله رتینوییدها، اسیدهای میوه، ماتریکسیل، ضدآفتاب ها، کِرم های حاوی استروژن گیاهی و بالاخره کِرِم ها و لوسیون های حاوی ویتامین های مختلف به خصوص ویتامین های C و E. رتینوییدهای موضعی مانند ترتینویین از دیرباز در درمان بیماری های مختلف پوستی مانند آکنه (جوش غرور جوانی) کاربرد داشته اند و همچنین در درمان آسیب های پوستی ناشی از نور آفتاب و نیز پیری پوست ناشی از افزایش سن به کار می رفته اند. این نوع کِرِم ها و اسیدهای میوه مانند آلفاهیدروکسی اسیدها به دلیل لایه برداری پوست، تحریک پذیری آن را در برابر نور آفتاب افزایش می دهند و بنابراین افراد باید برای حصول نتایج مطلوب استفاده صحیح از ضدآفتاب را مدنظر قرار دهند. امروزه برخی مواد در کِرِم های جوان کننده به کار می رود که ادعای تحریک کلاژن سازی پوست را دارند؛ مانند ماتریکسیل که در بسیاری از کِرِم های جوان کننده پوست (ضدپیری) وجود دارد. ویتامین های C و E نیز آثار اثبات شده ای در مقابله با رادیکال های آزاد و آسیب های پوستی ناشی از نور آفتاب دارند و نه تنها مصرف خوراکی آنها برای پوست مفید است؛ بلکه مصرف موضعی آنها در پیشگیری از پیری پوست کاربرد دارد. استروژن گیاهی (فیتواستروژن) مانند استروژن سویا نیز اثر قابل قبولی در پوست های محروم شده از هورمون های زنانه در خانم های یائسه و جوان سازی پوست داشته و ردپای آنها را در بسیاری از کِرِم های ضدپیری مخصوص سنین یائسگی خواهیم دید.

 

۲) یکی از راه های جوانسازی پوست استفاده از روش های مکانیکی سایش پوست

از قدیم، کیسه کشیدن به عنوان راهی برای لایه برداری پوست صورت و بدن مطرح بوده است. استفاده از کیسه و سفیدآب در حمام های عمومی قدیم برای پدربزرگ ها و مادربزرگ ها یک عادت بوده است. امروزه نیز همچنان عده ای عادت کیسه کشیدن را حفظ کرده اند که باید گفت آنها به ارزان ترین راه جوان نگاه داشتن پوست دست یافته اند؛ چرا که بسیاری از دستگاه های امروزی، مثل میکرودرم ابریشن، از مکانیسمی شبیه کیسه کشیدن و سفیدآب برای جوان سازی پوست استفاده می کنند. در این روش، کریستال های اکسید آلومینیوم با فشار روی پوست پاشیده می شود و توسط همین دستگاه مجددا تحت مکش قرار می گیرد. این پاشیدن با فشار کریستال هایی مثل اکسید آلومینیوم همراه با فشار منفی به وجود آمده توسط این دستگاه به پوست باعث لایه برداری پوست و تحریک کلاژن سازی پوست می شود. این روش همچنین به افزایش نفوذ داروهای موضعی توسط بیمار نیز کمک شایسته ای می کند.

 

۳) روش های شیمیایی موضعی از روشهای قدیمی برای جوان سازی پوست است

لایه برداری شیمیایی پوست توسط اسید میوه با اسید تری کلرواستیک از روش های قدیمی برای جوان سازی پوست به شمار می رود. اگرچه از زمانی که لیزرهای مختلف وارد بازار شده اند، استفاده از این لایه بردار های شیمیایی توسط متخصصان پوست کمتر شده است اما این روش همچنان طرفدارهای زیادی دارد و با استفاده خردمندانه ازآنها می توان نتایج خوبی رسید.

 

۴) برخی داروهای خوراکی باعث شادابی و جوان تر شدن پوست میشوند

امروزه داروهای متعددی در داروخانه ها وجود دارند که ادعا می کنند با مصرف آنها فرد از پوست شاداب تر و جوان تری برخوردار خواهد شد. بیماران نیز با مصرف این قرص های جوانی نتایج مختلفی را ذکر می کنند. عده ای از بهبود رطوبت پوست احساس رضایت می کنند و عده ای دیگر از سفت تر شدن پوست رضایت دارند. در حقیقت، این قرص های جوانی از مواد آنتی اکسیدان مختلف بهره می گیرند. به عنوان نمونه، یکی از مواد مهم موجود در این اکسیرهای جوانی لیکوپن گوجه فرنگی است. خاصیت ضدرادیکال آزاد لیکوپن (عصاره گوجه فرنگی رسیده) ۱۰ برابر بیشتر از ویتامین E است. همین طور در این قرص ها اغلب از عصاره هسته انگور استفاده می شود که مطالعه های علمی نشان داده که ماده موثر موجود در آن ۵۰ برابر قوی تر از ویتامین E است.

 

عصاره هسته انگور همراه با ویتامین C موجب خنثی شدن آنزیم های تخریب کننده پوست می شود و به این ترتیب از پیری زودرس جلوگیری می کند. در این قرص های جوانی و ضدچروک ویتامین C نیز جایگاه ویژه ای دارد. به عنوان نمونه، در یکی از قرص های ضدچروک موجود در بازار، ویتامین C به طور طبیعی از گیاه آسرولا گرفته شده که در ساخت کلاژن های جدید کاربرد دارد. همچنین در اغلب این قرص ها از کمپلکس های دریایی شامل جلبک های دریایی و ماهی نیز استفاده می شود و بنابراین اگر فردی به گوجه فرنگی یا ماهی آلرژی دارد، نباید از این اکسیرهای جوانی مصرف کند. برخی از قرص های ضدپیری حاوی سلنیوم، بتاکاروتن و فیبر هستند. مطالعه های متعددی توسط کمپانی های سازنده این قرص های ضدپیری انجام شده و آنها ادعا دارند که با مصرف این داروها، رطوبت پوست و نیز میزان کلاژن سازی آن افزایش می یابد و حتی ادعا دارند که لکه های پوستی نیز کاهش می یابد. اما واقعیت این است که مطالعه های کاملا دقیق و علمی که این موضوع را ثابت کند، هنوز کافی نیست. افرادی که از نظر مالی برایشان مقدور است و دغدغه پیشگیری از پیری دارند، می توانند از این قرص ها به مدت ۳ ماه استفاده کنند و سپس خودشان ارزیابی کنند که آیا وضعیت پوستشان تغییر کرده یا نه. برای حصول اطمینان از این موضوع، امروزه دستگاه های آنالیزکننده بسیار دقیقی وجود دارد که افراد می توانند وضعیت پوست خود را از نظر رطوبت و میزان کلاژن و الاستین قبل و بعد از مصرف این قرص ها مقایسه کنند.

 

تزریق بوتاکس,مراقبت از پوست,روش های جوانسازی پوست

 

۵) تزریق بوتاکس یکی از روش های شایع برای جوانسازی پوست است

تزریق بوتاکس به عنوان شایع ترین اقدام زیبایی در کل دنیا مطرح است. در این روش با تزریق سم به درون عضلات، آنها را فلج می کنیم تا دیگر نتوانند حداقل به مدت ۴ تا ۶ ماه خطوط ناشی از حرکات عضلانی را ایجاد کنند. این تزریقات باید توسط متخصص پوست یا جراح پلاستیک و کسانی که کاملا با آناتومی عضلات صورت آشنایی دارند، انجام شود. نوع ماده تزریق شده بسیار مهم است. متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم که افراد غیرمتخصص از بوتاکس های چینی به فراوانی استفاده می کنند و باعث عوارض متعدد مانند لوچی، افتادگی پلک و رخداد علایم مسمومیت ناشی از سم و آلرژی می شوند.

 

۶) از تزریق ژل (فیلر) برای از بین بردن چین و چروک ها استفاده میشود

برای پر کردن خطوط خنده و بسیاری از چین ها و فرورفتگی های صورت می توان از ژل های استاندارد استفاده کرد. ژل پاژ یک ژل دایمی از جنس پلی آکریلامید است که در برخی موجب عفونت پوستی و در عده ای موجب واکنش های حساسیتی می شود. خلاص شدن از عوارض ژل پاژ بسیار مشکل و گاه ناممکن است بنابراین توصیه ما این است که اگر می خواهید از ژل برای جوان تر شدن چهره خود استفاده کنید؛ اولا این تزریق را به متخصص پوست یا جراح پلاستیک واگذار کنید. ثانیا درمورد نوع ژل تزریق شده وسواس به خرج دهید تا از ژل های کاملا استاندارد و مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا یا وزارت بهداشت برای شما استفاده شود.

 

۷)از بی عارضه ترین راه های جوانسازی پوست تزریق چربی است

یکی از روش های خیلی خوب و بی عارضه برای جوان سازی صورت و پشت دست ها، تزریق چربی خود فرد است؛ به این معنی که از ناحیه باسن یا ران ها یا اطراف زانو، چربی برداشت شده و سپس در ناحیه صورت تزریق می شود.

 

 زیبایی پوست,تزریق چربی,راه های جوانسازی پوست

 

۸) یکی از روش های رایج جهت برطرف کردن چین و چروک‌ پوست تزریق پلاسمای غنی از پلاکت

در حقیقت، از فاکتورهای رشد پلاکتی سرم فرد برای تحریک کلاژن سازی پوست خودش استفاده می شود. از پلاسمای غنی از پلاکت می توان بعد از لیزر درمانی و نیز می توان به صورت مخلوط با چربی فرد برای افزایش دوام چربی و نیز تحریک کلاژن سازی در تزریق چربی بهره گرفت.

 

۹) جوان سازی پوست با لیزر های جوان ساز

لیزرهای جوان ساز را می توان به ۲ دسته تقسیم کرد؛ یکی لیزرهای تهاجمی که زخم ایجاد می کنند و لیزرهای غیرتهاجمی که زخم ایجاد نمی کنند. برای جوان سازی پوست با لیزر، لیزر دی اکسیدکربن، نتایج بسیار عالی دارد اما از طرفی، زخم ایجاد شده نیز عمیق است و فرد نیاز دارد که حداقل ۷ تا ۱۰ روز را در منزل استراحت کند. خطر لک شدن پوست، باقی ماندن قرمزی پوست به مدت طولانی و حتی خطر رخداد جوشگاه نیز وجود دارد.

 

امروزه لیزر فراکشنال دی اکسیدکربن مقبولیت بیشتری دارد و فرد اگرچه لازم است چندبار آن را به منظور حصول نتایج عالی انجام دهد اما پس از هر بار لیزر درمانی طی ۴ تا ۵ روز مشکل های بیمار تمام شده و فرد می تواند خیلی سریع به سرکار برگردد. لیزر ارنیوم نیز گاه مورد استفاده قرار می گیرد اما چون عمق نفوذ آن به پوست کمتر از دی اکسیدکربن است، کاربرد کمتری برای جوان سازی پوست و تحریک کلاژن سازی دارد.

 

لیزرهای غیرتهاجمی عموما نمی توانند توقعات بیماران پرتوقع ایرانی را برآورده کنند اما به هر حال، برای افراد شاغل و مدیران می تواند کارساز باشد. از لیزرهای خاص می توان جهت انجام لیفتینگ صورت استفاده کرد؛ به این ترتیب که با ورود فیبر لیزر از طریق یک سوراخ کوچک داخل پوست، چربی های اضافی پوست جذب شده و با تحریک کلاژن سازی از زیر پوست باعث کشیدگی آن می شویم. این روش ها امروزه نیاز به جراحی پلاستیک را در بسیاری از موارد برطرف کرده و افراد می توانند چهره خود را تا ۱۰ سال جوان تر کنند بدون آنکه برش توسط تیغ جراحی روی پوست آنها ایجاد شود.

 

۱۰) از روش های دیگر جوانسازی پوست میتوان به امواج رادیویی اشاره کرد

امواج رادیویی نیز با هدف تحریک کلاژن سازی از طریق ایجاد حرارت زیر پوست کار می کنند. دستگاه های مختلفی هستند که از این امواج برای ایجاد جوان سازی استفاده می کنند اما واقعیت این است که جواب گرفتن از این دستگاه ها هم به اپراتور (فرد انجام دهنده) بستگی دارد و تکنیک و وقتی که برای این کار می گذارد. این نکته را نیز باید گفت که امواج رادیویی در بعضی ها خیلی خوب جواب می دهد ولی در برخی چندان موثر نیست.


درمان ریزش مو با میکرونیدلینگ

سه شنبه, ۸ دی ۱۳۹۴، ۰۱:۴۳ ب.ظ

در این روش با استفاده همزمان  از متدولوژی میکرونیدلینگ و مزوتراپی و همچنین استفاده از مکمل های دارویی خاص علاوه بر درمان ریزش مو ، رشد مو نیز محقق می گردد:


درمان ریزش مو



درمان ریزش مو با میکرو نیدلینگ



کارگاه تخصصی آموزش هیدرودرمی

سه شنبه, ۸ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۲۳ ب.ظ

جهت ثبت نام در کارگاه تخصصی آموزش هیدرودرمی با شماره های زیر تماس حاصل فرمائید:

09362209747 -- 66369463

عناوین آموزشی در کارگاه تخصصی هیدرودرم

کارگاه تخصصی آموزش میکرودرم ابریژن

سه شنبه, ۸ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۲۰ ب.ظ

جهت ثبت نام در کارگاه میکرودرم ابریژن با شماره های ذیل تماس حاصل فرمائید

09362209747  - 66369463

عناوین آموزشی در کارگاه تخصصی میکرودرم



مطب دکتر مریم دادخواه

دوشنبه, ۷ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۳۸ ب.ظ

 مطب دکتر مریم دادخواه آماده ارائه خدمات زیر به مراجعه کنندگان محترم می باشد:


  • بوتاکس پیشانی ، اخم ، دورچشم ، بالابردن ابرو

  • بوتاکس جهت از بین بردن تعرق زیر بغل و کف دست و درمان سردرد های مزمن و میگرن

میکرونیدلینگ ، مزوتراپی و هیدرودرمی   از بین بردن جای جوش و زخم های قدیمی  و  درمان ریزش مو

         رودکی مابین سپه و هاشمی  جنب بانک تجارت  پ 380 واحد 1

                   پذیرش همه روزه عصرها از ساعت 20- 16   با  وقت قبلی


                              تلفن :  09362209747  - 66369463

                         مطب پوست و مو  وزیبایی












مزوتراپی

دوشنبه, ۷ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۲۲ ب.ظ

به تزریق های مکرر مقادیر بسیار کم دارو در لایه های مختلف پوست گفته می شود؛ بعضی از کاربردهای مهم این روش عبارتست از:

قطع ریزش مو و درمان انواع ریزش مو؛ جوانسازی و ویتامینه کردن پوست و مو؛ رفع چروک های خفیف؛ درمان لک و ضایعات پیگمانته؛ کمک به درمان سلولیت و چاقی های موضعی؛ اسکارهای هایپرتروفیک؛ درمان تعریق زیاد زیر بغل و کف دست و پا


درمان تعرق کف دست و زیر بغل با بوتاکس

دوشنبه, ۷ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۲۱ ب.ظ

تعریق بیش از حد (هایپرهیدروز)  چیست؟

تعریق بیش ازحد یا هایپرهیدروز(hyperhidrosis) عبارتست از عرق کردن بسیارزیاد پوست، به نحوى که عملکرد فرد رامختل نماید ،این افزایش تعریق به خودی خودآزاردهنده است ولی گاهی عوارض این افزایش تعریق به مراتب مخربتر از مشکل اولیه مى شود.به عنوان مثال؛افزایش تعریق ورطوبت ناشى ازآن ،باعث تغییرفلورطبیعى پوست وبروزعفونت هاى قارچى و باکتریایى و بوى بد بدن مى شود؛ولى مشکل به همین جا ختم نمى شود و مى تواندزندگى فردى واجتماعى فرد مبتلابه هایپرهیدروزراتحت تأثیرقراردهد.

 درمان تعرق کفدست


 

بیشترمردم،تعریق زیاد را،نشانه ضعف بهداشت فردى تلقى مى کنند،بنابراین فردمبتلا به تعریق بیش ازحد، بتدریج ازاجتماع فاصله مى گیرد،اعتمادبه نفسش را ازدست مى دهد،  و حتى درمواردى باعث اضطراب،افسردگى ، وسواس و نهایتاً اختلال درعملکرد وى مى شود. 

عرق کردن، یک فرآیند طبیعى است ونقش مهمى درتنظیم دماى بدن، تنظیم آب والکترولیت ، دفع بعضى ازموادزائد وسموم و نرم ومرطوب نگه داشتن سطح پوست دارد.اما تعریق بیش ازحد، دردسرساز است وهمیشه باعث خجالت فرد مى شود ؛ تصورکنید،دانش آموزى که مبتلا به تعریق بیش ازحد کف دست است وهنگام نوشتن ، قلم و دفترش،کاملاً خیس مى شود؛ خانمى که دچارتعریق بیش ازحد زیربغل بود،به من مى گفت:سال هاست که آرزوى پوشیدن یک مانتوى سفید دارد ولى چون همیشه لباسهایش اززیربغل تا کمر،خیس مى شود،نمى تواند لباس رنگ روشن بپوشد؛یا خیلى از آقایان که همین مشکل رابالباسهایشان دارند و علاوه براین ازبوى بد بدن هم رنج مى برند،یا به خاطرکف دست همیشه خیس شان از دست دادن با دیگران خوددارى مى کنند یاهنگام رانندگى،فرمان اتوموبیل شان کاملاً خیس ولغزنده مى شود ومشکلات دیگرى ازهمین دست ...

نحوه تعرق 

 

همانطورکه درتصویر فوق مشاهده مى شود، غدد ترشح کننده عرق (sweat gland)که به رنگ بنفش نشان داده شده ،بصورت کلافى از لوله هاى پیچ درپیچ،درلایه هاى عمقى پوست دیده مى شود.مایع عرق بعدازتولیددراین لوله ها،بوسیله یک کانال به سطح پوست  منتقل وازمنافذ (pores) غددعرقى خارج مى شود.

علت افزایش تعریق یا هایپرهیدروز چیست؟

غددعرق درلایه درم (derm)پوست قراردارندو توسط اعصاب خودکارسمپاتیک کنترل مى شوند،افرادى که دچارتعریق زیاد زیربغل یاکف دست وپا هستند،غددعرق بیشترى نسبت به سایرافراد ندارند،بلکه علت تعریق زیادشان،پرکارى اعصاب سمپاتیک است.علت این پرکارى اعصاب سمپاتیک ناشناخته است ولى دردوسوم مبتلایان به تعریق بیش ازحدزیربغل،کف دست وپا،سابقه فامیلى مثبت وجوددارد.

عرق کردن ناشى از محرک هاى گرمایى(مثلا" افزایش دماى بدن درهنگام فعالیت وورزش ) ویا واکنشهاى عاطفى،هیجانى مثل استرس یک واکنش طبیعی (فیزیولوژیک)  است وبنابراین نیازبه درمان ندارد

 افزایش تعریق(هایپرهیدروز) ممکنست به علت  یک بیماری زمینه ای باشد،تعدادی ازاین بیماریها عبارتند:

 دیابت ، پرکاری تیرویید ، فئوکروموسیتوم ، سندروم کارسینویید ، بیماریهای تب دارمثل عفونت ها ، لنفوم هوجکین ،آسیب به سیستم عصبی ؛ مسمومیت باالکل ؛ مصرف بعضی داروهامثل استامینوفن و ترکیبات کولینرژیک و...... طبیعتاً درمان این نوع افزایش تعریق،درمان بیمارى زمینه اى است.

اما،افزایش تعریق دربسیاری ازموارد،علت ناشناخته  یا ایدیوپاتیک دارد؛یعنی بدون وجود بیماری زمینه ای وهمینطوربدون محرک استرس هیجانی و گرمایی؛درقسمتى ازپوست اتفاق میفتد،این نوع افزایش تعریق بطور شایع درسنین ١٣ تا ٢٥ سالگى دیده مى شودوعمدتاً پوست  زیربغل وکف دست وپا رادرگیر مى کند.

نکته بسیارمهم: درصورت مشاهده هریک از علایم هشداردهنده زیر،حتما"به پزشک مراجعه کنید:

١-شروع ناگهانى تعریق زیاد ٢-تعریق در یک سمت بدن ٣-تعریق درهنگام خواب ٤-تعریق همراه با درد ٥-شروع تعریق زیاد درسنین بالا

 روشهاى درمانى تعریق بیش ازحد:

درمان دارویى: درمانهاى دارویى به دوگروه درمانهاى موضعى وخوراکى تقسیم مى شوند:

ترکیبات موضعى ضدعرق(antiperspirant) که عموماً حاوى  آلومینیوم کلرایدهگزاهیدرات هستند و بااسامى تجارى مختلف نظیر hypercare,drysol,xerac AC فروخته می شوند. آلومینیوم کلرایدهگزاهیدرات بعدازاستفاده روی پوست،وارد کانالهای غددعرقی شده ومثل اسفنج،آب جذب می کند،به این ترتیب کانالهای خروجی عرق مسدود می شوندوتعریق درموضع مصرف کاهش می یابد. ضدعرق هایى که بدون نسخه(OTC)فروخته مى شوند،حداکثر5٪ آلومینیوم کلرایدهگزاهیدرات دارند،ولى غلظت هاى بالاتر (٢٥-١٠٪) نیازبه نسخه پزشک دارد.                                                                                                                                            مواردمنع مصرف ضدعرق هاى حاوى کلریدآلومینیوم:خانمهاى باردار و شیرده ، همراه با دئودورانت ها ، سابقه حساسیت و اگزما

شرایط ومدت مصرف: پوست محل استفاده بایدسالم باشد(زخم نباشد)،بهترین زمان مصرف،قبل ازخواب است زیرا تعریق کمتراست،درضمن داروباید 6 تا8 ساعت روى پوست بماند،پوست بایدکاملاً خشک باشد،بهتراست دارو روى پوست تازه  shave شده،استفاده نشود، روى لب ها،اطراف چشم وسوراخهاى بینى هم نبایداستفاده شود.مدت زمان مصرف دارو،بین ٤تا٧شب وسپس هفته اى یک تادوبار مى باشد.

عوارض دارو:١- حساسیت به دارو و ایجاد قرمزى وکهیر،سوزش وخارش،ورم صورت و... ٢-رنگى شدن لباس

داروهاى خوراکى: ترکیبات آنتى کولینرژیک هستندکه به دلیل عوارض شدیدوعدم تحمل بیمار،کمترتجویز می شود.

درمانهای جراحى: ١-قطع دائمى اعصابى که غددعرق راتحریک مى کنند(سمپاتکتومى) که تیر آخرترکش است. ٢- برداشتن پوست موضع مبتلا به تعریق بیش ازحد ٣-تخلیه حفره زیربغل به روش لیپوساکشن

روشهای درمانی دیگر: روش یونتوفورز(iontophoresis) که بااستفاده ازجریان الکتریسیته وازطریق یونیزه کردن آبی که عضومبتلا به تعریق بیش ازحد،درآن قرارگرفته است،انجام می شود؛جلسات متعدد (١٠-٨ جلسه) وطولانی(٤٠-٣٠ دقیقه) و نیازبه تکرارجلسات درمانی،هریک تاچهار هفته براى حفظ اثردرمانى واحساس ناخوشایند سوزن سوزن شدن پوست و هزینه بالاى این روش،استفاده از یونتوفورز را محدود کرده است.روش دیگر،استفاده از لیزر Co2  یا  Nd-YAG است که با تخریب غددعرق پوست ناحیه مبتلا عمل میکنند،ولی درمان بالیزر،هنوز مقرون به صرفه نیست.

 درمان با بوتاکس:به دلیل مشکلات ومحدودیتهاى روشهاى درمانی دارویی (اثربخشی کم وعوارض زیاد)وجراحی(تهاجمی و گران بودن) ،مشخص مى شود که چرا تا پیش ازاین،درمان تعریق بیش ازحدزیربغل،کف دست وپا،چندان رضایتبخش نبود؛ تااینکه معجزه بوتاکس،تحول بزرگی دراین زمینه ایجادکرد،بطوریکه درحال حاضر،خط اول درمان تعریق بیش ازحدزیربغل،کف دست وپا ؛تزریق بوتاکس(دیسپورت) درپوست ناحیه مبتلاست.این روش بسیارمؤثر بوده،عوارض و مشکلات درمانهای دارویى وجراحى راندارد، غیرتهاجمى است ودوره نقاهت ندارد ، درمطب انجام مى شود ، ساده وارزان است.

تزریق بوتاکس براى درمان تعریق بیش ازحدزیربغل،کف دست وپا

 بوتاکس ازطریق قطع ارتباط اعصاب محرک سمپاتیک با غددعرق،مانع ترشح عرق مى شودودرصورت تزریق صحیح، آنقدرمؤثراست که باعث خشک شدن کامل موضع مى شود؛به همین علت نتیجه درمان براى مبتلایان به تعریق بیش ازحد که مدتها،ازاحساس خیسى ناشى ازعرق ،رنج می بردند،بسیاررضایتبخش است.

بوتاکس بایددرقسمت عمیق درم،جایى که غددعرق قراردارند،تزریق شود،تعداد تزریق بستگى به وسعت ناحیه مبتلادارد،بطورمتوسط درهرسانتى مترمربع پوست یک تزریق انجام مى شود؛گرچه می توان بصورت دستی،تزریق کرد ولی بهتراست تزریق با گان مزوتراپى انجام شود تادارو ،به مقدار مناسب ودرعمق مناسب پوست تزریق شود و دردناشى ازتزریق هم،به حداقل برسد. این روش معمولا" درد ندارد ولی درصورت حساسیت بیمار،بیحسی موضعی اعمال می شود.

٢٤ تا ٤٨ ساعت بعدازتزریق، تأثیر بوتاکس درقطع ترشح عرق شروع شده وتایک هفته کامل مى گردد.دوهفته بعد ،پوست ناحیه مبتلا،موردارزیابى قرارمى گیردودرصورت مشاهده نقاطى که ترشح عرق درآنهاادامه دارد،تزریق بوتاکس درآن نقاط انجام مى شود.هدف درمانى؛خشک شدن پوست وتوقف ترشح عرق است.اثربوتاکس ٩تا١٢ماه باقى مى ماند و بعدازچندنوبت تزریق(تقریبا"سالی یکبار) ، تعریق تا حد زیادى کاهش خواهد یافت،بطوریکه مختصرتعریق باقى مانده ،با درمان دارویى موضعى به خوبى قابل کنترل خواهدبود.


                       تزریق بوتاکس درکف دست

                                        

                                               تزریق بوتاکس در کف دست 


                         تزریق بوتاکس درزیربغل

درمان تعرق زیر بغل                                          



                     تزریق بوتاکس درکف پا 


                                     درمان تعرق کف پا


میکرونیدلینگ

دوشنبه, ۷ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۱۹ ب.ظ

میکرونیدلینگ درمطب،با بیحسى موضعى وبااستفاده ازوسیله اى بنام درمارولر(derma roller) انجام میشود،درمارولر استوانه اى پوشیده شده ازنیدل (سوزن)هاى بسیار ظریف ازجنس استیل است که توسط پزشک درجهات مختلف، روى پوست بیمار حرکت مى کند و منافذ متعددبسیارریزى، درپوست ایجاد مى کند،عمق این منافذ بسته به،طول نیدل هاى درمارولر، از ٥/. تا ٢ میلیمتر متغیر است و بدون ایجادهیچ  مشکلى ظرف ٣-٢ روز بهبود مى یابد.

این روش درمانى ،سلولهاى فیبروبلاست را تحریک مى کندتا کلاژن جدید بسازند،به همین خاطرمیکرونیدلینگ رادرمان محرک کلاژن (collagen induction therapy)یا CIT نیزمی نامند.

میکرونیدلینگ درچه مواردی کاربرددارد؟

1-رفع جاى جوش (اسکارآکنه) و جاى زخم(جای ابله مرغان ،سوختگی و......)2-درمان ترک هاى پوستى(stretch marks)ناشی ازبارداری ولاغری و...3 -جوانسازى پوست ،رفع چین وچروک و منافذبازپوست 4-رساندن ویتامین ها و دارو به لایه های عمقی پوست .

درمان اسکارآکنه(جاى جوش) بااستفاده ازمیکرونیدلینگ

روشهاى درمان جاى جوش درحال حاضر،بامحدودیت بین دوعامل اثربخشى -عوارض روبروست، روشهاى درمانى مؤثرتر،عوارض و دوره نقاهت طولانى ترى دارندوروشهاى کم عارضه تر،چندان مؤثر نیستند. میکرونیدلینگ پاسخ مناسبى براى رفع این محدودیت هاست.زیرا علاوه براثربخشی 90 درصدی دردرمان اسکارآکنه،نسبت به روشهای مشابه ،غیرتهاجمی و بدون عارضه محسوب می شودو درضمن ارزان ترهم هست.

بهترین نتایج درمانى در اسکار هاى پهن وکم عمق (rolling وboxcar) دیده مى شود(تصویرسمت راست) وا سکارهاى عمیق که حتى باکشیدن پوست ، صاف نمى شوند(pitted)پاسخ متوسط به این روش درمانى مى دهند(تصویرسمت چپ)

      میکرونیدلینگ قبل وبعد                     میکرونیدلینگ قبل وبعد

 

میکرونیدلینگ چگونه ودرچندجلسه انجام مى شود؟

محل درمان با کرم بیحسى موضعى، بیحس شده،سپس بااستفاده ازدرمارولر مناسب ، عمل انجام مى شود. تعداد جلسات موردنیاز ٤-٢ جلسه است وفواصل درمان  ٨-٤ هفته است.


میکرونیدلینگ درچه افرادى نباید انجام شود؟

١-کسانى که ترکیبات رتینویید خوراکى یا موضعى مثل قرص روآکوتان وکرم ایزوترتینویین (کترل،لوکاسید و....) درسه ماه گذشته مصرف کرده اندویاسایرروش های درمانى اسکار مثل لیزر یا درم ابریژن درسه ماه گذشته انجام داده اند. ٢-هرنوع عفونت فعال درهرقسمت ازبدن.٣-آکنه فعال درصورت ٤-سابقه ایجاد گوشت اضافه (keloid) درمحل زخم

گرچه میکرونیدلینگ امیدهای زیادی دردرمان بعضی مشکلات پوستی بخصوص جای جوش ایجادکرده است ولی بایدتوجه داشت که انتخاب روش درمانی مناسب برای هرشخص،توسط پزشک و بعداز معاینه دقیق وارزیابی مشکل بیمار انجام می شود.گاهی اوقات،استفاده از دو یا چند روش درمانی بصورت ترکیبی برای نتیجه گیری بهتر،ضرورت پیدامی کند